-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12130 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

برخورد خداوند با تفكر و رفتارهاي مختلفي كه ادعا ميشود منشأ ديني دارند; ولي متفاوت هستند چيست؟ مانند اينكه برخي موسيقي را حرام ميدانند، امّا ديگري آن را حرام نميداند و...

اولاً اختلاف ديدگاه بين فقها، آن گونه كه در پرسش مطرح شده، نيست. بيشتر تعارضها از عملكرد مقلدين و ناآشنا بودن آنها به فتواهاست. ثانياً گذشته از علل اختلاف فتوا كه بحث آن فرصت ديگري را ميطلبد در احاديث و آيات آمده است كه مجتهد وظيفهاش اجتهاد صحيح است. وظيفه مقلد تقليد از مرجع اعلم جامع الشرايط است; فَسْ ?‹َلُوَّاْ أَهْلَ الذِّكْرِ إِن كُنتُمْ لاَتَعْلَمُونَ;(نحل،43) اگر نميدانيد از آگاهان بپرسيد. اين آيه شريفه بيانگر يك قانون كلي عقلايي در مورد رجوع جاهل به عالم يعني همان تقليد است.

در صورتي كه مجتهد با روش صحيح به استنباط مسئله بپردازد و به حقيقت برسد دو پاداش دارد. يكي به خاطر تلاش و ديگري به خاطر رسيدن به واقع; امّا اگر به واقع نرسد و در اجتهاد از نظر علمي و عملي كوتاهي نكرده باشد، تنها به خاطر تلاشي كه كرده است پاداشي نصيبش خواهد شد.( الصراط المستقيم، علي بن يونس نباطي، ج 3، ص 236، كتابخانة حيدريه. ) وظيفه مقلّد پس از انتخاب مرجع جامع الشرايط، تقليد از فتواي او است.( وسايل الشيعه، حر عاملي;، ج 27، ص 131، دارالكتب الاسلامية. ) در صورت تقليد ـ حتي با اشتباه بودن فتواي مجتهد ـ گناهي بر او نيست.

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.